Zahájení sezóny a pálení čarodějnic 30.4.2023

 

Letošní zahájení sezóny, stejně jako loni, připadlo na den pálení čarodějnic 30.4.2023. Původně jsme měli v plánu uspořádat zahajovací procházku s táborákem o den dříve, jelikož se v Hněvkovicích konaly i jiné akce. Nakonec ale za nás rozhodlo počasí.

Na krátký výšlap se vydalo celkem 18 pochodníků, 3 pejsci a nejmladší účastník Adélka v kočárku. Většina Pohodářů se sešla na hněvkovické křižovatce, zbytek jsme posbírali cestou v druhé ulici.  Dlouho jsme přemýšleli, kam budeme procházku směřovat, jelikož jsme s sebou měli i indisponované jedince a dále již zmíněný kočárek. Vydali jsme se tedy po silnici do Zahájí a dále pak po nové silnici k Sázavě. Počasí nám přálo krásně a tak jsme se cestou kochali výhledem do okolí a na řeku. Od jezu jsme pokračovali dále proti proudu Sázavy. Těšili jsme se, až zavítáme ke kiosku k Martinovi a Máše, kde se občerstvíme. Jen nás ale čekal krkolomný přechod podél skály a nevěděli jsme, zda to všichni zvládneme. Nakonec  jsme kočárek přenesli a Jana dokázala projít i s berlemi a ortézou na noze. Jarda podával záchranou ruku nejen Janě, ale i ostatním děvčatům. Nakonec jsme byli rádi, že to nikdo nevzdal a tento kousek cesty byl příjemným zpestřením, u kterého jsme se pobavili. U stánku jsme si dali pivko, k chuti přišly i párky či sušenky. Po krátké pauze jsme pokračovali zpět kolem nory, přes les do Hněvkovic.

Na zahradě na nás už čekal Vláďa s připravenou hranicí. Kluci Tvrdíkovi donesli krásně vyrobenou čarodějnici, kterou jsme pak s velkou slávou upálili. K večeři jsme si opekli buřtíky a slavnostně narazili Plzeň. Ani letos nechyběla Jardova kytara a naše oblíbené písničky, které jsme si rádi zazpívali. Zahřáli jsme se čarodějnickým lektvarem a bavili se do brzkých ranních hodin.