Ukončení sezóny 2023 - 10 let výročí

 

21.10.2023

 

Konec letošní sezóny se pojil s kulatým výročím vzniku Pohodáře. Bylo tomu totiž přesně deset let od doby, kdy byl náš turistický oddíl založen. V duchu oslav se neslo celé sobotní odpoledne a večer.

 

Počasí nám přálo, a tak jsme se v počtu 15 velkých i malých Pohodářů  + dvou čtyřnohých kamarádů sešli na hněvkovické křižovatce a vydali se na krátkou procházku kolem Sázavy. Sice už byla půlka října, ale teploty venku tomu vůbec nenasvědčovaly. Okolní krajina byla hezky zbarvená podzimními barvami.

 

Vydali jsme se dolů zahájským kopcem a po nové silnici pokračovali k Sázavě. Pořídili jsme několik snímků na památku a plánovali jsme zastávku v Korbelovce. Tam měli ale bohužel zavřeno. Prošli jsme se podél řeky a než jsme po staré silnici vystoupali nahoru, tak nás dohnala rodina Vošických, která nestihla začátek. Občerstvení jsme si vynahradili v hospůdce U Petra, kde na nás čekalo vychlazené pivko. V pozdějších odpoledních hodinách jsme se přesunuli do hospody, kde bylo plánované posezení s večeří. Když se sešli všichni Pohodáři, tak jsme si společně pochutnali na vynikajícím guláši. Pak nezbývalo nic víc než připít si šampaňským na dalších deset let s Pohodářem. Připravena byla i prezentace fotek za celé desetileté působení. Zavzpomínali jsme tak na všechny výlety, pochody, plesy, maškary a nejrůznější akce s naším oddílem. Jelikož jich bylo opravdu hodně, tak i fotek byla celá řada. Promítání mělo úspěch, všichni pozorně koukali a vesele se u toho bavili.

 

Jako třešnička na dortu a překvapení večera byl opravdový dort z marcipánu ve tvaru boty, se kterým si dala práci Jitka T. Dort vypadal opravdu nádherně (můžete nahlédnout do naší fotogalerie) a také i dobře chutnal. Na závěr nechyběla ani kytara. Společně s Jardou jsme si opět zazpívali jeho hity.