Pochod „Za povidlovým koláčem“ 2.4.2022 

 

Za pěkného počasí se na první letošní akci dostavila hojná účast 4 Pohodářů + 4 přátel turistického oddílu TOP Hněvkovice. Na trasu 16 km jsme vyrazili s dobrou náladou a plnými batohy, zejména termosek s domácím svařákem.

I když účast Pohodářů nebyla taková jako u předchozích ročníků, zaujali jsme natolik, že hned na startu si nás fotili do Benešovského deníku. Cestou jsme se družili s ostatními turistickými oddíly a letáčky na náš pochod Prokletým údolím jen mizely. Jak úspěšná propagace to byla, zjistíme až v září. :-)

Trasa nejprve vedla na zámek Konopiště, kde jsme pozorovali medvěda Jiřího. Nechali jsme si dát kontrolní razítko a zahřáli se svařákem, který byl pro tuto cestu nezbytný. U Staré myslivny jsme se zase kochali pohledem na daňky a muflony, které počasí také neodradilo.

Náročná a strastiplná cesta vedla kolem Konopišťského potoka, kde se nám přihodily dvě nehody - naražená ruka jednoho našeho účastníka a utržený batoh předsedy.

Druhý kontrolní punkt byl ve Vidlákově Lhotě v hospodě. Kluci se občerstvili točeným pivkem a dali se do řeči s místními, kteří přislíbili účast na náš pochod.

Uprostřed pochodu nás překvapila sněhová nadílka. Chvílemi to vypadalo spíše na běžky.

Dále přes Chlístov, Žabovřesky a oboru jsme došli na hráz Konopišťského rybníka a odtud pokračovali do Benešova do cíle. Tam už na nás čekaly přepravky s napečenými koláči a každý pochodník obdržel také diplom.

Příjemný den Pohodáři zakončili v restauraci v Praze, kde se setkali s dalšími Pohodáři a účastníky pochodu „Do Okoře bez oře“. Zábava probíhala až do večerních hodin.