Pouťové slavnosti

Po dvouleté covidové pauze se v sobotu 20.8.2022 opět uskutečnily pouťové slavnosti, kde nechyběl ani náš pohodářský stánek. Velké přípravy na místě konání akce probíhaly již tradičně v pátečních odpoledních hodinách. Nejprve jsme pomohli obci, společně s ostatními organizacemi, postavit velké stany a posezení pro návštěvníky. Odměnou nám bylo točené pivko a malinovka v hospodě. Poté jsme se věnovali stavbě a vybavení vlastního stánku. Starosti nám dělalo počasí, jehož předpověď nezněla zrovna příznivě.

Sobotní dopoledne patřilo přípravě bramboráků, navození zařízení do stánku a vyzvednutí posledních nakoupených dobrot, které jsme měli prodávat.

Kolem jedné hodiny se začali shromažďovat nejstarší účastníci, jelikož jako každý rok slavnosti zahájila dechová kapela. Počasí se znatelně ochladilo oproti předcházejícím letním dnům, a tak největší zájem v našem stánku byl nejprve o horké nápoje a náš „pouťový talíř“ složený z nejrůznějších sladkých řezů a buchet, co naše šikovné Pohodářky napekly a vyzdvihnout si jistě zaslouží i vynikající koláče od Helči P. Vše se prodalo do posledního drobečku.

Špatné předpovědi počasí jsme se bohužel nevyhnuli a pršet vydrželo téměř po celou dobu akce. Upoutávací tabule, které nabízely letní osvěžení v podobě letošních novinek - točený Birell pomelo-grep a bezinkové limonády, moc parády nenadělaly. O to více jsem ale prodali rumu v podobě teplého grogu :-) Velká poptávka byla i o svařené víno, a tak jsme na vzniklou situaci museli reagovat a víno nakoupit a svařit. Dále jsme až do pozdních večerních hodin prodávali horkou medovinu.

Velký zájem byl i o naše vyhlášené bramboráky, které holky nestíhaly smažit ani na čtyřech plotýnkách. Největší frmol ve stánku byl kolem 16:00 hodiny, kdy se začali sjíždět fanoušci naší oblíbené skupiny Keks, která následovala na programu.

Účast návštěvníků byla sice z důvodu počasí horší, ale i tak jsme ve stánku zažili vtipné chvilky, zejména když fouknul vítr a voda ze stánku skončila některým zákazníkům za krkem.

Po setmění jsme si mohli užít i nádherný ohňostroj, který byl i letos opravdu vydařený.

Hudební skupina Melodie vyhrávala až do ranních hodin. Zatímco někteří za zvuku jejich písniček usínali, Jardové vydrželi hlídat stánek celou noc a v brzkých ranních hodinách se věnovali úklidu.

Ve znamení úklidu se neslo i celé nedělní dopoledne. Většinu věcí jsme si mohli nechat v garáži připravené na náš pochod, který následoval za 14 dní. Ledničky zůstali naplněny párky a klobásami, co jsme nestačili prodat. Věříme ale, že na pochodu budou mít úspěch.

Velké díky patří všem Pohodářům, kteří se podíleli na přípravách, organizaci a úklidu. Teď nezbývá nic jiného než se těšit na následující akci – Pochod prokletým údolím.