Turistický ples

V sobotu 16. března se v hněvkovické hospůdce Na Radnici po několikaleté pauze opět uskutečnil pohodářský ples. Šlo o sedmý ročník, přičemž ten předcházející šestý se uskutečnil už v roce 2019. Od té doby se nám po plesání zastesklo, takže letos jsme se rozhodli, že se na parketu v Hněvkovicích znovu sejdeme.

Přípravy začaly už o týden dříve, kdy část Pohodářů připravovala a balila tombolu. V předvečer plesu zase bylo potřeba postarat se o výzdobu, která měla tradičně pohodářský modrobílý tón. Pak už nezbývalo než těšit se na sobotu.

Začátek plesu byl naplánován na osmou hodinu, ovšem už před určenou hodinou začali přicházet první hosté. V úvodu plesu všechny přivítal předseda Jára Vošický a zábava mohla začít. Jsme rádi, že nám k poslechu i tanci hrál opět Vlasta se svou kapelou Vlasta Van Music a rytmy známých písní nenechaly hosty dlouho sedět. Parket se brzy zaplnil energickým trsáním i romantickými ploužáky a mnohé známé písně jsme si zazpívali spolu s kapelou. Kdo zrovna neskotačil na parketu, mohl si kupovat lístky do tomboly, která letos čítala přes 270 cen, včetně dvanácti hlavních. Hosté se na tombolu zřejmě těšili, protože po pár sériích písniček již byla vyprodaná. Kdo se potřeboval po výkonu na parketu občerstvit, mohl využít hospodský i pohodářský bar. Zpestřením programu byla soutěž v nafukování kondomů – v té zvítězil Petr Veleta, který byl do akce tak zabrán, že nám předvedl nafukování nejen pusou, ale i nosem. Cenou za výhru byla správně turistická cena – šiška turistického salámu. S napětím očekáváným bodem programu bylo také losování hlavních cen tomboly, přičemž první cenu si domů odvezl (nebo na ní odjel? – šlo totiž o jízdní kolo) Petr Bahr. Poslední slosovatelnou cenou, tedy „cenou útěchy“ byl domácí štrůdl, který získala Lucka Veletová. Zábava poté pokračovala do pozdních nočních, ba pro některé dokonce spíše ranních hodin.

Na ples letos dorazilo celkem 63 hostů a i když jsme mívali i početnější ročníky, tak letošní počet rozhodně neubral nic na tom, jak jsme si akci užili. Nálada v sále byla skvělá a to jak díky kapele, tak díky všem hostům, kteří si její písně naplno užívali.

Děkujeme všem, kdo se podíleli na přípravách, všem, kdo poskytli ceny do tomboly i všem, kdo na ples dorazili a budeme se těšit na parketu zase napřesrok!

Váš Pohodář